Concurs Național de Cercetare Istorică

concurs-national-istorie

Partenerul nostru, „Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” a lansat astăzi, 11 ianuarie 2011, în cadrul unui eveniment public găzduit de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, „Concursul Naţional de Cercetare Istorică” pentru elevii de liceu, cu tema:

„Prezenţe ale regalităţii în comunităţile locale (1866-2010)”

Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu (clasele IX-XII) din România, indiferent de profil sau specializare. De asemenea, se admite înscrierea individuală sau în echipe. Obiectivul principal al concursului îl constituie valorificarea arhivelor locale, care reprezinta baza de pornire pentru elaborarea unei lucrări de cercetare istorică de către elevii participanţi. Câștigătorii vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Elisabeta, în București, în luna septembrie 2011. Pe lângă premiile care vor consta în bani și cărţi, câștigătorii vor primi și un certificat care va atesta rezultatul obţinut. Un alt beneficiu al participării în concurs îl constitue intenţia ITMR de a valorifica cele mai bune eseuri sub forma unui volum.

În cadrul evenimentului de astăzi a avut loc și lansarea site-ului concursului unde sunt publicate toate informaţiile cu privire la organizarea şi desfăşurarea competiţiei, precum şi criteriile de participare şi procedura de înscriere în cadrul concursului. Precizăm că înscrierea în cadrul concursului se realizează numai online, iar data limită pentru înregistrarea lucrărilor este 1 iulie 2011.

This entry was posted in Proiecte and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Concurs Național de Cercetare Istorică

 
  1. Pingback: Castigatori - Concurs National de Cercetare Istorica | atse - asociatia de tineret semper excelsius

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *