Cum ”petreci” de Sfântul Valentin?

Valentin-Semper-Excelsius

SHIFT: Sfântul Valentin nu este Îndrăgostitul Suprem.

Ziua Îndrăgostiților se ”sărbătorește” pe 14 februarie de întreaga lume occidentală. Însă orice legătură cu Sfântul Valentin se încheie cu bonul fiscal al unei jucării de pluș sau o masă romantică la un restaurant luxos.

Valentin își derivă numele din latinescul valens, care semnifică vrednicie, voință, dăruire. Acest lucru era sinonim în Antichitate cu voința primilor creștini de a nu renunța la ideile și credințele lor, chiar dacă erau amenințați constant cu torturi și suferințe cumplite.

Viața omului ce va deveni Sfântul Valentin nu are vreo legătură cu îndrăgostiții de pretutindeni, ci cu mesajul lui Isus de iubire pentru Dumnezeu și pentru semeni. ”Ziua lui Valentin”, deși în calendarul creștin-ortodox se găsește pe 30 iulie (calendarul catolic are un Sfânt Valentin pe 14 februarie), ar trebui celebrată prin acte de dăruire și voință de orice fel, nu doar comercială sau consumeristă.

Luând în calcul moartea cumplită a lui Valentin pentru crezul său de viață, astăzi, TU pentru ce ai îndura suferințe cumplite? Nu cred că pentru o cutie de ciocolată. Sau?

This entry was posted in Evenimente and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *