implicare

Modernitatea ne-a bombardat cu multiple surse de distracţii, însă ele nu reuşesc să umple golurile de împlinire pe care mulţi dintre noi le resimţim. Fie că vorbim de educaţie sau instruire, cercul de prieteni şi petrecerea timpului liber, locul de muncă sau planurile de viitor, deseori simţim că suntem restricţionaţi de circumstanţe (oraşul prea mic, ţara prea săracă, şefii prea neînţelegători) pe care nu le putem controla.

Aceste stări de spirit sunt caracteristice multora dintre noi, dar în acelaşi timp, definitorii tipologiei persoanei pasive.

Devenind voluntar, automat ai făcut primul pas spre o viaţă activă. Ca persoană activă, distracţia nu îţi este restricţionată de localurile din oraş sau oferta multimedia nesatisfăcătoare. Îţi creezi oportunităţi şi transformi mediul în care trăieşti şi locuieşti, astfel încât să te simţi împlinit.

În timp devii o persoană sigură pe sine, încrezătoare şi stăpână al propriului viitor. Experienţa de voluntar poate scoate la iveală noi aptitudini sau talente pe care nu ştiai că le deţii. Voluntariatul te poate direcţiona către un domeniu la care nu te-ai fi gândit că vei excela. De asemenea, poate fi o oportunitate de a-ţi perfecţiona abilităţile pe care le ai deja.

This entry was posted in Voluntariat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *