Scoli fara Ziduri

Scoli fara Ziduri IMAGINE copii

Inteligența emoțională este importantă pentru o dezvoltare normală și de succes a copiilor.

Proiectul „Școli Fără Ziduri” – inițiat de Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca și finanț­at de Open Society Foundations prin Programul Grassroots Europe For Local Wellbeing – a fost implementat la nivel local în parteneriat cu Colegiul Național „Vasile Goldiș”.

Dedicat elevilor de gimnaziu, activitatea desfășurată sub forma de întâlniri de grup săptămânale, cu durata de o oră fiecare, între 15 septembrie și 19 decembrie 2014, a urmărit dezvoltarea inteligenței emoționale și sociale a elevilor de gimanziu, având ca scop principal reducerea marginalizării copiilor proveniți din mediul rural.

La activități au participat, sub formă gratuită, elevi din clasele 7A, 7B, 7C, 8A și 8B. Aceștia au învățat cum să îș­i recunoască și să îș­i controleze mai bine emoțiile, atât în timpul orelor de la școală cât și în afara lor, pe parcursul a unor sesiuni de educație non-formală.

De asemenea, a fost predată tehnica foto-voice, ca mijloc de auto-expresie pentru copii, precum și tehnică de creare de material video, în urmă cărora au fost realizate de către elevii participanți 38 de fotografii, pe teme precum diversitatea, auto-acceptarea, incluziune și acceptarea de către ceilalți. Ulterior a fost organizată o expoziție în fiecare dintre clădirile Colegiului (pe Calea Victoriei, respectiv strada Ștefan Augustin Doinaș).

Spre finalul activităților a fost susținut un atelier pentru dezvoltarea unor atitudini de sprijin și empatie față de învățarea socio-emoțională a copiilor de gimnaziu dedicat (unui total de) 13 profesori și/sau diriginți ai elevilor implicați în proiectul „Școli Fără Ziduri”. Profesorilor li s-a înmânat o diplomă și un ghid care să-i ajute în activități de această natură pe care le-ar putea dezvolta în viitor, fie singuri ca diriginți, în colaborare cu psihologul școlii sau cu o asociație neguvernamentală de profil.

Covaci Denis & Lancea Fabian Cosmina Flore, ParticipantiMot Cristina, Masichevici Oana, Dunca Patricia, Ungurean Mara, Rat Georgiana, Ungureanu Raul, Tomuta Erich, .... Claudia, Oriaku Victoria - Spune NU rasismului (2) Cosmina Flore, ParticipantiMot Cristina, Masichevici Oana, Dunca Patricia, Ungurean Mara, Rat Georgiana, Ungureanu Raul, Tomuta Erich, .... Claudia, Oriaku Victoria - Fiecare are un stil propriu DSCF1538 DSCF1571 Ungureanu Patrick - Cu trupa zburand spre Marte (2)

Video 1, Video 2 , Video 3

This entry was posted in Proiecte and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *